Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η SpaceX επιβεβαιώνει χρηματοδότηση 1 δις δολαρίων από τη Google

Η Google και η Fidelity επενδύουν συνολικά 1 δις δολάρια στην Space X, την εταιρεία μεταφοράς στο διάστημα που έχει ελέγχει ο Elon Musk. Χάρη σε αυτή την κίνηση οι δύο εταιρείες πλέον ελέγχουν κάτι λιγότερο από το 10% της SpaceX...

Το κεφάλαιο του 1 δις δολαρίων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την εξέλιξη των δορυφόρων της SpaceX οι οποίοι θα παρέχουν internet σε σημεία του πλανήτη που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόσβαση. Η παροχή internet σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία είναι ένας από τους στόχους της Google, κάτι που δικαιολογεί την μεγάλη αυτή επένδυση.

Αυτό το project αναμένεται να δώσει πρόσβαση στο internet σε περίπου 3 δις ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή είτε δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο internet, είτε στην καλύτερη περίπτωση έχουν πρόσβαση με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Ο Musk, όσον αφορά το παραπάνω εγχείρημα, ισχυρίζεται ότι η μεταφορά δεδομένων μεταξύ δορυφόρων θα είναι ταχύτερη συγκριτικά με την αποστολή διάμεσο καλωδίων και αρκετών routers, όπως συμβαίνει συνήθως σήμερα. Αν δεν εντυπωσιαστήκατε δε αρκετά από αυτή τη δήλωση του Musk, τότε να σας ενημερώσουμε ότι θεωρεί ότι θα καταφέρει να ξεκινήσει ταυτόχρονα και το project του για σύνδεση του internet με τον πλανήτη Άρη. Ναι σωστά διαβάσατε, τον πλανήτη Άρη.
Tech Matrix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου