Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Κατακτά τα πάτρια εδάφη της Samsung και της LG

Σε εκτόξευση των μεριδίων της Apple στις πωλήσεις έξυπνων τηλεφώνων σε βασικές ασιατικές αγορές οδήγησαν οι νέες συσκευές της με μεγαλύτερες οθόνες, με την αμερικανική εταιρεία πλέον να «προκαλεί» τη νοτιοκορεάτικη Samsung Electronics στα πάτρια εδάφη της...

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών, Counterpoint Research, το μερίδιο τηςApple εμφάνισε ισχυρή άνοδο σε αγορές όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα, με την πιο εντυπωσιακή αύξηση να σημειώνεται στην έδρα της Samsung, όπου η τελευταία κατείχε την πρώτη θέση.

Ειδικότερα, το Νοέμβριο το μερίδιο αγοράς της Apple εκεί ανήλθε στο 33% από λιγότερο από 15% που ήταν πριν την παρουσίαση των iPhone 6 and iPhone 6 Plus. Επίσης, ξεπέρασε την νοτιοκορεάτικη LG, με μερίδιο αγοράς 14%, για να ανέλθει στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Samsung, της οποίας το μερίδιο αγοράς υποχώρησε στο 46%, ενώ μέχρι το Νοέμβριο ήταν κοντά στο 60%.

«Καμία ξένη εταιρεία δεν έχει ξεπεράσει το 20% (μερίδιο αγοράς) στην ιστορία της αγοράς smartphone της Νότιας Κορέας», ανέφερε ο Tom Kang, επικεφαλής αναλυτής της Counterpoint σε θέματα κινητών συσκευών.

Στην Ιαπωνία, το μερίδιο αγοράς της Apple ανήλθε στο 51% το Νοέμβριο, ξεπερνώντας τη Sony που κατέχει τη δεύτερη θέση με 17%.

Τέλος, στην Κίνα, η Apple αντιμετωπίζει μια πιο δύσκολη μάχη, με το μερίδιο της τάξης του 12% το Νοέμβριο να της δίνει την τρίτη θέση, πίσω από την Xiaomi (18%) και τη Lenovo (13%). Η Samsung οδηγήθηκε στην τέταρτη θέση, με 9%.
Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου