Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τι δείχνουν τα στοιχήματα: Αυτοδυναμία και τρίτη θέση παίζονται

Την στιγμή που η εκλογική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα, τα στοιχήματα για τα αποτελέσματα της κάλπης έχουν πάρει φωτιά.

Τα δύο σημεία στα οποία εστιάζουν οι εταιρείες στοιχημάτων είναι η αυτοδυναμία και τρίτη θέση. Σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων stoiximan.gr, οι αποδόσεις στην ερώτηση «Θα σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις εκλογές;» είναι: «Ναι» στο 2.60 και «Όχι» στο 1.45. Η αποδόσεις δείχνουν πως φαβορί είναι να μην πάρει αυτοδυναμία το πρώτο κόμμα.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τρίτη θέση. Πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι μνηστήρες για την 3η θέση ήταν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τις αποδόσεις του στοιχήματος, πάντως, στη θέση του φαβορί βρίσκεται η Χρυσή Αυγή και την ακολουθεί το Ποτάμι. Οι αποδόσεις για την τρίτη θέση είναι: Χρυσή Αυγή με 1.45, Το Ποτάμι 3.00, ΠΑΣΟΚ 15.00, ΚΚΕ 25.00 και Άλλο Κόμμα 100.00.

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές πράξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με απόδοση 1,05 βρίσκεται στην θέση του απόλυτου φαβορί για να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην δεύτερη θέση δεν βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς αλλά «Οποιοσδήποτε Άλλος». Οι αποδόσεις για τον επόμενο πρωθυπουργό είναι: Αλέξης Τσίπρας με 1.05, Οποιοσδήποτε Άλλος με 10.00 και Αντώνης Σαμαράς με 25.00.

Τέλος, σχετικά με τα κόμματα που θα μπουν στην επόμενη Βουλή, επτά είναι το φαβορί ενώ το απόλυτο αουτσάιντερ είναι η πιθανότητα πεντακομματικής Βουλής. Οι αποδόσεις για το πόσα κόμματα θα μπουν στην επόμενη Βουλή είναι: επτά με 1.75, οχτώ ή περισσότερα με 2.35, έξι με 12.00 και πέντε ή λιγότερα με 50.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου