Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ελατοχώρι Πιερίας

Περικυκλωμένο από φυσικά έλατα, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Ελατοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό της Πιερίας. Μόλις φτάσεις στο Ελατοχώρι θα διακρίνεις δύο διαφορετικά χωριά: αριστερά βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι (που πολύ παλαιότερα ονομαζόταν Σκουτέρνα) και δεξιά το νέο.

Η μεταξύ τους απόσταση είναι περίπου 2 χλμ. Το υψόμετρο στο χωριό είναι...
περίπου 850 μ. και ο πληθυσμός και στους δύο οικισμούς μαζί περίπου 500 μόνιμοι κάτοικοι. Το Ελατοχώρι διοικητικά ανήκει στη δημοτική κοινότητα Πιερίων, η οποία έχει έδρα το χωριό Ρητίνη και υπάγεται στο Δήμο Κατερίνης. Για να έρθεις στο Ελατοχώρι από την Κατερίνη θα χρειαστεί να καλύψεις 28 χλμ. ενώ από τη Θεσσαλονίκη η συνολική απόσταση είναι 95 χλμ..










Το μέρος τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται τουριστικά με γρήγορους ρυθμούς. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου. Λειτουργεί ήδη από το 2001, διαθέτει parking στα 1.450 μ. υψόμετρο, διώροφο σαλέ, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι, ιατρείο κλπ. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται 10 πίστες, οι οποίες εξυπηρετούνται από 5 αναβατήρες, που σε ανεβάζουν μέχρι τα 1.800 μ. Το χιονοδρομικό αυτό είναι πολύ δημοφιλές στους Θεσσαλονικείς διότι έχει εύκολη πρόσβαση, διαθέτει άριστες υποδομές και περιβάλλεται από πανέμορφη φύση.

Εκτός του χιονοδρομικού, μπορείς να ανακαλύψεις πέτρινα ξενοδοχεία αλλά και μικρά σαλέ για να διανυκτερεύσεις που δίνουν άλλη νότα στη διαμονή σου εκεί. Στην ίδια ατμόσφαιρα, βέβαια, και οι ταβέρνες με εκλεκτά μεζεδάκια και ντόπια κρέατα, αλλά και οι λιγοστές καφετέριες, από τις οποίες δεν απουσιάζει το τζάκι και τα ζεστά ροφήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου