Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τάρτα με φέτα και ντομάτα

Αρώματα και γεύσεις Μεσογείου ενώνονται σε ένα και μόνο πιάτο!

Η τάρτα με φέτα και ντομάτα θα γίνει από τις αγαπημένες σου επιλογές για όλες τις ώρες της ημέρας Χειμώνα Καλοκαίρι!


Υλικά


  • 250 γραμμ. αλεύρι
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • Αλάτι
  • 250 γραμμ. τυρί φέτα
  • 100 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ
  • 250 γραμμ. ντοματάκια
  • 1 ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι)
  • Σπόρους σόγιας για την τάρτα

Διαδικασία

Ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι στο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ένα αυγό. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ και ζυμώνουμε γρήγορα.

Αλείφουμε την φόρμα για την τάρτα (με διάμετρο 26 cm) με βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ανοίγουμε τη ζύμη και καλύπτουμε το κάτω μέρος και τις πλευρές της φόρμας. Τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τοποθετούμε τη φόρμα με τη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με ένα κομμάτι χαρτί βάζοντας πάνω από αυτό φασόλια . Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τηγανίζουμε με πιπεριές με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο βιτάμ. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε τη φέτα με τα αυγά, προσθέτουμε τις τηγανητές πιπεριές, τα μυρωδικά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί από τη φόρμα. Βάζουμε το μείγμα τυριού στην τάρτα και κάνουμε επίπεδη την επιφάνεια. Τοποθετούμε ντομάτες στο προετοιμασμένο μείγμα. Τοποθετούμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου