Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Είμαι ο εγγυητής

Ουσιαστικό μήνυμα προς τους εν δυνάμει αμφισβητίες του έστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του που έγιναν θεσμικά στο Ζάππειο.

Ο κ. Σαμαράς αρχικά έκανε έναν απολογισμό της διακυβέρνησής του δηλώνοντας πως αισθάνεται υπερήφανος και...
επισημαίνοντας ότι έχει ήσυχη της συνείδησή του.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του. Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς.

Περιέγραψε την ανάγκη για τολμηρές συναινέσεις, ενώ παραδέχθηκε ότι έγιναν σφάλματα και αδικίες, αλλά -όπως τόνισε- «αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα». «Παραδίδω χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια για τον πολίτη, με ισχυρά ερείσματα στη χώρα και στην περιοχή μας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός κατά τον απολογισμό του και πρόσθεσε: «Είπα την αλήθεια μέχρι τέλους. Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις μου. Εγώ πάντως όφειλα να προειδοποιήσω».

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστο, αλλά δείχνει ότι η ΝΔ είναι όρθια», συνέχισε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας ότι παρά τα δύσκολα μέτρα έχασε μόλις το 2% της δύναμής της σε σχέση με τις εκλογές του 2012.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ουσιαστικά δήλωσε την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αρνούμενος επί της ουσίας να μπει σε συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του σε όλους όσους τον αμφισβητούν ή σκέπτονται να το κάνουν.

«Ο ρόλος της ΝΔ στις επόμενες εξελίξεις είναι κρίσιμος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Εγγυώμαι ότι θα διαδραματίσει αυτό το ρόλο στο ακέραιο» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.


 Γιώργος Ευγενίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου