Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αδιαπραγμάτευτα τα ιερά και όσια της πατρίδος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του υποψήφιου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Πιερία, Γιώργο Παπαδημητρίου


- Γιατί αποφάσισες να πολιτευτείς;
- Γ.Π.: «Έθεσα υποψηφιότητα για βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου 2012 και μετά στις επαναληπτικές του Ιουνίου του ίδιου χρόνου. Αποφάσισα να κατέβω στις εκλογές γιατί μέχρι τώρα καθόμασταν όλοι στον καναπέ, κατηγορούσαμε αυτούς που ασχολούνταν με τα κοινά αλλά δεν θέλαμε να ασχοληθούμε εμείς οι ίδιοι και να δούμε αν όντως είναι έτσι τα πράγματα, αν είναι εύκολα ή για να προσθέσουμε κάτι και εμείς από την προσωπική μας εμπειρία και τα πιστεύω ώστε να αλλάξουμε τα δεδομένα».


 - Ποια ήταν η πρώτη γεύση που πήρες ως υποψήφιος βουλευτής;

- Γ.Π.: «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Έβλεπα κόσμο να ασχολείται με τις εκλογές αλλά δεν ήξερα για ποιο λόγο.Μπαίνοντας στο χώρο κατάλαβα ότι υπάρχει πολύ μεγάλος καιροσκοπισμός. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η συναλλαγή. Δεν ασχολήθηκαν με την πολιτική για να προσφέρουν στα κοινά. Ασχολήθηκαν με την πολιτική για να ανταλλάξουν κάποια στιγμή τη βοήθεια προς κάποιο προσωπικό όφελος που θα έχουν από κάποιο πολιτικό φορέα ή κάποιο πολιτικό πρόσωπο. Αυτό με προβλημάτισε πάρα πολύ. Πήγαμε πάρα πολύ καλά για πρώτη φορά στις εκλογές του 2012 στην Πιερία. Να φανταστείς ότι το 2009 τα ποσοστά της Χ.Α. στην Πιερία ήταν 212 ψήφοι, ενώ το 2012 σε τρία χρόνια και χωρίς να υπάρχει το υπόβαθρο της ΧΑ στην Πιερία φτάσαμε στο 6,97%, δηλαδή 6.000 σταυρούς. Κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους. Ενοχλήθηκαν πάρα πολύ. Την πρώτη φορά μου έλεγαν ότι το ποσοστό που έλαβε η Χ.Α. ήταν ένα τυχαίο γεγονός. Όμως στις επαναληπτικές του Ιουνίου 2012, η Πιερία ήταν ανάμεσα στου 2-3 νομούς στην επικράτεια που όχι μόνο διατήρησε τα ποσοστά της αλλά και τα αύξησε. Αν θυμάστε η ΧΑ το Μάϊο του 2012 έβγαλε 21 βουλευτές και τον Ιούνιο 18. Στην Πιερία όμως ανέβασε τα ποσοστά της. Το καλοκαίρι του 2014 κατέβηκα στις περιφερειακές εκλογές - ευρωεκλογές. Όλοι περίμεναν ότι η ΧΑ θα μειώσει τα ποσοστά της με τον έγκλειστο αρχηγό στις φυλακές, με τη μισή κοινοβουλευτική ομάδα να είναι φυλακή και οι άλλοι μισοί σε κατ’ οίκον περιορισμό ή να τους απαγορεύεται να μιλήσουν στα ΜΜΕ ή τον κόσμο. Αντιθέτως, η ΧΑ αύξησε το ποσοστό της στο 10% και στην Πιερία έφθασε στο 11,5%. Πολλοί θεώρησαν ότι είναι πιο χαλαρή η ψήφος στις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές, ότι ήταν ένας ψήφος διαμαρτυρίας. Άλλα μηνύματα πήρα εγώ από τον κόσμο. Περιμένω τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών».


- Είναι από τις πιο κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας…
- Γ.Π.: «Η πατρίδα μας περνά δύσκολες καταστάσεις. Κάποιοι άνθρωποι ευθύνονται, κάποιοι άνθρωποι πρέπει να απολογηθούν. Και θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα σε όλο τον κόσμο: Πως είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει πτωχεύσει αλλά οι διαχειριστές της χρεοκοπημένης Ελλάδας, από το ‘74 μέχρι σήμερα, είτε είναι πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, είτε απλοί κοινοβουλευτικοί, να είναι πλούσιοι; Εγώ ξέρω ότι όταν έχω μια επιχείρηση και έχει πτωχεύσει, έχω πτωχεύσει και εγώ. Αν έχω λεφτά στην άκρη ή στο εξωτερικό ή στις τράπεζες και η επιχείρησή μου έχει πτωχεύσει, άρα έχω κλέψει την επιχείρησή μου. Αυτά τα δύο είναι λίγο συγκρουόμενα. Θα πρέπει να μας πουν πως κατόρθωσαν πτωχεύοντας την Ελλάδα αυτοί να μην έχουν πτωχεύσει. Αν πτώχευαν κι αυτοί θα έλεγα ότι, «ναι επιχείρησαν κάτι που δεν τους βγήκε. Έχασαν και οι άνθρωποι τον ύπνο τους, τη ζωή τους, τα λεφτά τους και χρεοκόπησε και η Ελλάδα». Εκεί θα παρηγοριόμουν κατά κάποιο τρόπο. Αλλά τώρα έχω τις ενστάσεις μου».


- Τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, παραμένουν τα ίδια. Άρα, τι συμβαίνει κατά τη γνώμη σας;
- Γ.Π.: «Αυτό το οποίο λέω εγώ είναι ότι ο ελληνικός λαός κάποια στιγμή θα πρέπει να ασχοληθεί με τα κοινά, δεν μπορεί να είναι απλός θεατής και υβριστής γιατί δυστυχώς αυτό βλέπουμε τώρα. Να ψηφίζουμε κάποιον προεκλογικά γιατί μας λέει κάποια πράγματα που μας αρέσουν, μετεκλογικά να μην μπορεί να κάνει ή να μην θέλει να κάνει ορισμένα πράγματα, να τον καταριόμαστε να λέμε «να μας κόβονταν τα χέρια» και μετά στις επόμενες εκλογές να ξεχνάμε πολύ εύκολα ανθρώπους και χώρους που έλεγαν άλλα προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά δυστυχώς δεν πραγματοποίησαν τίποτα από όλα αυτά. Δεν μου αρέσει να κάνω κριτική σε πολιτικούς αντιπάλους γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να βλέπουμε κακοπροαίρετα τους ανθρώπους αλλά μπορούμε να κάνουμε κριτική στο έργο που έχει κάνει κάποιος πολιτικός.Θεωρώ ότι άνθρωποι που δοκιμάστηκαν πολλοστή φορά στον πολιτικό στίβο και έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κάνει λάθη αλλά υπάρχουν σκοπιμότητες, δεν πρέπει να τους έχεις εμπιστοσύνη.Υπάρχουν και άτομα που μπαίνουν στους χώρους αυτούς που λένε ότι είναι καθαρά. Ε, τώρα ή είναι αφελείς ή περνούν εμάς για αφελείς. Γιατί όταν ένας πολιτικός φορέας έχει κάνει τα ευτράπελα, δεν μπορώ να τους θεωρήσω αφελείς, αλλά πονηρούς».


- Γιατί επέλεξες να πολιτευτείς με την Χρυσή Αυγή;

- Γ.Π.: «Στον πολιτικό φορέα που είμαι, στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, δεν το λέω κόμμα γιατί δεν είμαστε κόμμα. Το κόμμα από τη λέξη του και μόνο κομματιάζει. Ο Λαϊκός σύνδεσμος δημιουργήθηκε για ένα και μόνο πράγμα: γιατί πρεσβεύει τα ιερά και τα όσια της πατρίδος και για μένα αυτά τα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Γιατί πρεσβεύει τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδος και για μένα αυτά τα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Επειδή έχω μιλήσει με πάρα πολλούς ανθρώπους του στενού χώρου της ΧΑ, όπως είναι ο αρχηγός ο Μιχαλολιάκος, άτομα του πολιτικού συμβουλίου και τους βουλευτές, με έχουν πείσει ότι το μόνο κακό που έκαναν αυτά τα δυόμιση χρόνια είναι κακό στον εαυτό τους. Χάσανε την ησυχία τους, τον ελεύθερο χρόνο τους, εκτεθήκανε, κάνανε λάθη. Μου άρεσε που κάνανε λάθη γιατί είναι άνθρωποι χωρίς σκοπιμότητα μέσα τους, δεν είναι πολιτικάντηδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου