Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: Η δικαίωση της ΝΔ δεν θα αργήσει

«Δεν καλλιεργήσαμε φόβο, επισημάναμε κινδύνους και είπαμε αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ.

Οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που υπογραμμίσαμε, συνέχισε, κάνοντας αναφορά στις εθνικοποιήσεις, την ακύρωση συμφωνιών όπως...
με την Cosco, την ΔΕΗ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Ο τέως πρωθυπουργός επανήλθε στο θόρυβο που δημιουργήθηκε με την παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπενθυμίζοντας ότι πρώτος τηλεφώνησε το βράδυ των εκλογών για να συγχαρεί τον νικητή.

«Η αλήθεια είναι βέβαια, εντελώς διαφορετική: Ο ίδιος δεν τηλεφώνησα στον κ. Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ; Την επόμενη μέρα το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου, ζητώντας απλά πληροφορίες για την τυπική παράδοση.

» Καμία εικόνα δεν είχαν για το πότε θα πάει ο κ. Τσίπρας στο Μαξίμου και για το πότε θα έπρεπε να ήμουν κι εγώ εκεί. Δεν είχα καμία πρόθεση να μη παραβρεθώ τυπικά, αφού του είχα ήδη τηλεφωνήσει για να τον συγχαρώ. Δημιούργησαν ένα πρόβλημα από το τίποτα. Φυσικά όλοι αυτοί που δημιούργησαν αυτό το 'πρόβλημα πρωτοκόλλου' σε βάρος μας, δεν είχαν πει το παραμικρό όταν ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική εκστρατεία έβριζε σκαιότατα την ΝΔ από τη Ρόδο. Ούτε ασφαλώς είπαν το παραμικρό, όταν στελέχη του έβριζαν καπηλικότατα εμένα τον ίδιο ως πρωθυπουργό τότε, χωρίς κανείς να τους βάζει στη θέση τους.»

Ο ίδιος είπε ότι πολύ σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο, λέγοντας ότι το κόμμα άντεξε στις εκλογές, χάνοντας 107.000 ψήφους σε σχέση με το 2012.

Αναγνώρισε λάθη από πλευράς ΝΔ: «Οι απόψεις μας ήταν καθαρές αλλά δεν τις υποστηρίξαμε όπως έπρεπε. Κάναμε επικοινωνιακά λάθη» τόνισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον ΕΝΦΙΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε εποικοδομητική αντιπολίτευση με στόχο την προστασία της μεσαίας τάξης, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα προταθεί αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης.

Επίσης, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίζεται η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


«Ο κ. Σαμαράς δείχνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή. Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.




Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου