Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και οδεύει προς ολοκλήρωση το μάζεμα της ελιάς.
Έτσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα καταφέρει κάποιος να φτιάξει μόνο του ελιές που μπορεί να μαζέψει από τον κήπο του, το μπαλκόνι του ή ακόμη και ένα μπολάκι ελιές που θα μαζέψει από ένα δένδρο στο πεζοδρόμιο.
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή ενώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι για ...
να φτιάξει κάποιος ελιές. Τις χοντροελιές τις μαζεύουμε όσο είναι ακόμα πράσινες πριν ωριμάσουν και μαυρίσουν. Αντίθετα των καλαμών τις αφήνουμε να μαυρίσουν αλλά όχι να ωριμάσουν πολύ και να ζαρώσουν.
Όταν λοιπόν μιλάμε για ελιές καλαμών, τις παίρνουμε και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Μετά τις βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό για περίπου 10 ημέρες για να ξεπικρίσουν.
Πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.
Στη συνέχεια βάζουμε άλμη σε ένα μπολ (νερό, αλάτι) και τοποθετούμε μέσα τις ελιές. Είμαστε έτοιμοι! Αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε!
Έτσι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς θα καταφέρει κάποιος να φτιάξει μόνο του ελιές που μπορεί να μαζέψει από τον κήπο του, το μπαλκόνι του ή ακόμη και ένα μπολάκι ελιές που θα μαζέψει από ένα δένδρο στο πεζοδρόμιο.
Η διαδικασία είναι σχετικά απλή ενώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι για ...
να φτιάξει κάποιος ελιές. Τις χοντροελιές τις μαζεύουμε όσο είναι ακόμα πράσινες πριν ωριμάσουν και μαυρίσουν. Αντίθετα των καλαμών τις αφήνουμε να μαυρίσουν αλλά όχι να ωριμάσουν πολύ και να ζαρώσουν.
Όταν λοιπόν μιλάμε για ελιές καλαμών, τις παίρνουμε και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι. Μετά τις βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό για περίπου 10 ημέρες για να ξεπικρίσουν.
Πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε μέρα.
Στη συνέχεια βάζουμε άλμη σε ένα μπολ (νερό, αλάτι) και τοποθετούμε μέσα τις ελιές. Είμαστε έτοιμοι! Αν θέλουμε βάζουμε και ξύδι, ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου