Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ξεχάστε το «50 Shades of Grey»: Τρέιλερ για το «The Duke Of Burgundy»

Μια ερωτική σχέση υποταγής βρίσκεται στο κέντρο της τελευταίας ταινίας του σκηνοθέτη του «Katalin Varga» και του «Berberian Sound Studio»...

Μια λεσβιακή σαδομαζοχιστική σχέση γεμάτη πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες βρίκσεται στο κέντρο της καινούριας ταινίας του Πίτερ Στρίκλαντ που μετά από αρεκτές στάσεις στα φρεστιβάλ του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία και σε αυτό της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται για τις αίθουσες (του εξωτερικού) προετοιμάζοντάς μας με το πρώτο της τρέιλερ.

Η ιστορία στον «Duke of Burgundy» δεν είναι εποχής, ούτε έχει να κάνει με την αριστοκρατία, αντίθετα, ο τίτλος αναφέρεται σε μια σπάνια πεταλούδα που έχει αυτό το όνομα.

Η Έβελιν, μια ερασιτέχνις λεπιδοπτερολόγος στα τριαντακάτι της, φτάνει με το ποδήλατο στο σπίτι μιας μελετήτριας ορθόπτερων, όπου αναλαμβάνει διάφορες δουλειές του σπιτιού. Η Σύνθια περνά την Έβελιν περίπου 15 χρόνια.

Οι ψυχρές κι αδίστακτες εντολές της δεν συνάδουν με την κομψότητά της, ωστόσο η Έβελιν υπομένει την κακομεταχείρισή της. Ανάμεσα στις διάφορες εξορμήσεις της, κατά τις οποίες μελετά πεταλούδες και νυχτοπεταλούδες, η Έβελιν επιστρέφει στο σπίτι, όπου η Σύνθια την υποβάλλει σε ολοένα και πιο ταπεινωτική μεταχείριση.

Τα καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσει η Σύνθια είναι όλο και πιο προσωπικά, στα πρόθυρα του εξευτελισμού, αλλά ποτέ δεν διαμαρτύρεται. Η Σύνθια και η Έβελιν αγαπιούνται. Κάθε μέρα, ανάμεσα στο ζευγάρι διεξάγεται μια απλή τελετή που καταλήγει στην τιμωρία της Έβελιν, αλλά η Σύνθια λαχταρά μια πιο συμβατική σχέση. Η εμμονή της Έβελιν σύντομα θα γίνει ένας εθισμός που θα εξωθήσει τη σχέση τους στα άκρα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Σίντσε Μπαμπέτ Κνούντσεν (που θα αναγνωρίσετε από «Borgen») και η Κιάρα Ντ'Αννα και το πρώτο τρέιλερ είναι απλά σαγηνευτικό.
 
 
 
Flix

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου