Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Το επενδυτικό fund θα ξεπεράσει τα 315 δισ.

Η Ευρώπη έχει εγκλωβιστεί σε "παγίδα επενδύσεων" δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Εκτιμά ότι το σχέδιό του μπορεί να ξεπεράσει τα 315 δισ. και θα δώσει το επενδυτικό άλμα που χρειάζεται η Ευρώπη...


Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ παρουσίασε τις λεπτομέρειες του επενδυτικού του σχεδίου για την τόνωση της ανάπτυξης στην ΕΕ. Πρόκειται για το σχέδιο μόχλευσης σχεδόν 300 δισ. ευρώ κυρίως νέων ιδιωτικών επενδύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το οποίο είπε ότι θα δοθεί αναπτυξιακή ώθηση χωρίς να δημιουργηθεί νέο χρέος.

Μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο κ. Γιούνκερ είπε: «Η Ευρώπη χρειάζεται μία ώθηση και σήμερα η Κομισιόν κάνει το άλμα που απαιτείται». Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε το σχέδιό του, ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι «δεν μετακινούμε γύρω γύρω τα χρήματα». Τόνισε όμως: «Δεν έχουμε και πιεστήριο που να τυπώνει χρήματα. Χρειάζεται να προσελκύσουμε τα κεφάλαια που θα δουλέψουν για μας».

Ο κ. Γιούνκερ εκτίμησε πως η Ευρώπη έχει εγκλωβιστεί σε μία «παγίδα επενδύσεων» όπου οι ιδιώτες επενδυτές διστάζουν να δεσμεύσουν τα κεφάλαιά τους, παρά τη σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα. Εκτιμά ότι η ΕΕ μπορεί να προσελκύσει περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις παρέχοντας εξασφαλίσεις στους επενδυτές.

«Τα 315 δισ. ευρώ δεν είναι ανώτατο όριο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιούνκερ συμπληρώνοντας πως το επενδυτικό fund μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη περισσότερα κεφάλαια εάν λειτουργήσει αποδοτικά.
Euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου