Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Κέικ αλμυρό με φέτα και μυρωδικά

Ένα αλμυρό κέικ, ιδιαίτερα μυρωδάτο, που συνοδεύει το ίδιο καλά την μπύρα και το ουζάκι. Οι δύο κουταλίτσες μέλι που προσθέτετε στο μίγμα, κάνουν τη διαφορά, εξισορροπώντας την αλμυρή γεύση της φέτας...

Κουζίνα: Ελληνική κουζίνα
Μερίδες : 8
Χρόνος προετοιμασίας : 20m
Χρόνος ψησίματος : 40m
Έτοιμο σε : 60m

Υλικά
3 αβγά
180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100ml ελαιόλαδο
100ml γάλα
100γρ. γραβιέρα γλυκιά, τριμμένη
200γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κουτ. σούπας μέλι
1 ματσάκι άνηθο, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, χωρίς τα κοτσάνια, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
πιπέρι πράσινο, φρεσκοτριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Αλείφετε ελαφρώς με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψάκι, ή μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με διάμετρο 24εκ.

Βήμα 2
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και χτυπάτε με το φτερό, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί ελαφρώς το μίγμα.

Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτετε το μέλι, τα κομμάτια της φέτας, την τριμμένη γραβιέρα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, την καρυδόψιχα, το πράσινο πιπέρι και ανάλογο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για λίγο ακόμη με μία σπάτουλα, μέχρι να αναμιχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι ή τη φόρμα και ψήνετε για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το κέικ.

Βήμα 5
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς, πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Tip: * Εάν δεν είσαστε φίλος του άνηθου, μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με δυόσμο και θα έχετε ένα εξίσου αρωματικό κέικ
Olive Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου