Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Η καλύτερη Ρεάλ όλων των εποχών

Η καλύτερη Ρεάλ Μαδρίτης στην ιστορία -βάσει αποτελεσμάτων- είναι η φετινή! Οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Μάλαγα με σκορ 2-1 για την 13η αγωνιστική της Primera Division και για πρώτη φορά στα χρονικά τους έφτασαν τις 16 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.

Κάτι για το οποίο θα μπορεί να... υπερηφανεύεται -προφανώς- και ο Κάρλο Αντσελότι που «έσπασε» το ρεκόρ που κρατούσαν με 15 σερί επιτυχίες οι Μιγκέλ Μουνιόθ από τη σεζόν 1960/61 και Ζοσέ Μουρίνιο από το 2011/12.

Με το τρίποντο αυτό, η βασίλισσα έφτασε τους 33 πόντους και παραμένει στην κορυφή, ελπίζοντας πως Μπαρτσελόνα (28π.) και Ατλέτικο Μαδρίτης (26π.) θα στραβοπατήσουν.

Εξ’ αρχής οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν με στόχο να τελειώσουν τους «ανεβασμένους» φέτος Ανδαλουσιάνους. Αλλά ο Κριστιάνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καμενί, κάτι που εν τέλει κατάφερε ο Μπενζεμά (από ασίστ του Πορτογάλου) στο 18’ (κι ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ).

Η υπεροχή άνηκε στους φιλοξενούμενους, που είχαν δύο πολύ καλές στιγμές στη συνέχεια -με κύρια το τετ-α-τετ του Μπέιλ-, ενώ στην εκπνοή του πρώτου μέρους τα… χρειάστηκαν όταν ο Ντούντα είχε δοκάρι σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ.

Και στο δεύτερο μέρος η Ρεάλ ήταν το αφεντικό. Αλλά δεν έμπαινε με τίποτα η μπάλα στο… πλεκτό. Τόσο ο Ίσκο σε νέο τετ-α-τετ νικήθηκε απ’ τον γκολκίπερ της Μάλαγα, όσο και ο Κριστιάνο σε απίστευτα μεγάλη χαμένη ευκαιρία!


Ε, αφού δεν ήταν η μέρα του Πορτογάλου να σκοράρει, το ξαναγύρισε σε… σερβίρισμα και με κεφαλιά στο 83’ βρήκε τον Μπέιλ, ο οποίος εκτέλεσε τον αντίπαλό του για το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι (με τους φίλους τους να αποθεώνουν τον Ίσκο που αποβλήθηκε) ήταν στις καθυστερήσεις να μειώσουν με τον Σάντα Κρουζ (κι ενώ ο Κασίγιας επενέβη σε άλλες δύο περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου