Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ελληνας ηθοποιός χειροτονήθηκε διάκονος

Ο ηθοποιός Ευγένιος Λαμπρινάκης χειροτονήθηκε διάκονος και πήρε το όνομα πατήρ Ιερώνυμος. «Καλούμαι να αγωνίζομαι ως καλός στρατιώτης του Χριστού» δήλωσε...

Η φυσιογνωμία του είναι γνωστή, καθώς είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση -πιθανόν να τον θυμάστε ως «Ευτύχιο» στις «Επτά θανάσιμες πεθερές».

Ο -πλέον- πρώην ηθοποιός Ευγένιος Λαμπρινάκηςχειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κιλκίς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα romfea.gr. Το όνομα που πλέον θα φέρει είναι Ιερώνυμος.

Σύμφωνα πάντα με το romfea.gr, κατά τη χειροτόνησή του, ο Ποιμέναρχης του Κιλκίς, τόνισε ότι η χάρις του Κύριου του έδωσε την ευλογία να προσέλθει στο μυστήριο της ιεροσύνης: «Από σήμερα καλείσαι να διακονείς τον Τρισάγιο Θεό, να πράττεις δηλαδή θεάρεστον έργον από ελεύθερη βούληση και επιλογή. Να μην φοβάσαι και να παίρνεις σωστές, υπεύθυνες και δυναμικές αποφάσεις που θα σε ενισχύουν και θα σε ενδυναμώνουν. Να τηρείς το θέλημα του Θεού τον Οποίο να έχεις πάντοτε μέσα στην καρδιά σου» τόνισε μεταξύ άλλων.

Οσο για τον χειροτονούμενο, πατέρα Ιερώνυμο, στην ομιλία του, τόνισε:«Συνειδητοποιώ ότι καλούμαι να αγωνίζομαι ως καλός στρατιώτης του Χριστού, να υπομένω αγόγγυστα κάθε θλίψη και στενοχωρία, κάθε δοκιμασία και ταλαιπωρία προς χάριν της αγάπης του Θεού αλλά και της θυσιαστικής αγάπης που οφείλω να έχω προς πάντας τους αδελφούς».

Στον επίλογο της ομιλίας του, και χωρίς να κρύβει τη συγκίνηση του είπε: «Τέλος τον λόγον στρέφω σε εσάς Σεβασμιότατε Πάτερ και Δέσποτα που πρόθυμα δεχθήκατε να με εισαγάγετε εις τα ενδότερα του καταπετάσματος. Η αρχιερατική σας αγάπη, η ειλικρίνεια σας, η αμεσότητα της επικοινωνίας σας, και οι πατρικές σας συμβουλές θα μείνουν για πάντα μέσα μου ανεξίτηλα. Με αγκαλιάσατε με περισσή πατρική αγάπη, με νουθετήσατε και με ενδυναμώσατε στις αποφάσεις μου. Εκφράζω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου και την απέραντη αφοσίωση μου σε σας δια την μεγάλη δωρεά της Διακονίας που σήμερα μου εμπιστεύεστε».
Gossip-tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου