Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Ελληνίδα «έφαγε» 1,7 εκατομμύρια δολάρια από τράπεζες

Μεγάλο σκάνδαλο στην Αμερική με πρωταγωνίστρια μια Ελληνίδα. Πρόκειται για 59χρονη Αθηναία η οποία κατάφερε να αποσπάσει 1,7 εκατομμύρια δολάρια από αμερικανικές τράπεζες, μέσω ανύπαρκτων επιχειρήσεων και χρεωστικών καρτών...


Όπως αναφέρει η εφημερίδα St. Louis Post, η Δώρα Αργυροπούλου και συνεργοί της οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί, κατοχύρωναν ονόματα εταιριών, οι οποίες όμως ουσιαστικά δεν υπήρχαν και άνοιγαν τραπεζικούς λογαριασμούς στα ονόματα των επιχειρήσεων – μαϊμού, με σκοπό να πάρουν χρεωστικές κάρτες από τις τράπεζες.

Στη συνέχεια η Αθηναία ερχόταν στην Ελλάδα και έκανε μαζικές αναλήψεις από τους άδειους τραπεζικούς λογαριασμούς, χρησιμοποιώντας την δυνατότητα της υπερανάληψης. Με αυτήν την μέθοδο η Αργυρόπουλου κατάφερε να ζημιώσει τουλάχιστον 10 αμερικανικές τράπεζες με 1,7 εκατομμύρια δολάρια.

Όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι ομοσπονδιακές διωκτικές αρχές, η 59χρονη συνελήφθη στο Μαϊάμι αμέσως μετά την είσοδό της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Της έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για τραπεζική απάτη, ηλεκτρονική απάτη και συνέργεια στην διάπραξη απάτης.
E-Go

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου