Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την συνεδρίαση του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου 07/11

Προσχηματική συναίνεση για ένα «ξερό» τεχνικό πρόγραμμα

Παρά τις διακηρυγμένες δεσμεύσεις για την αναζήτηση συναίνεσης και συνεργασίας, λέξεις και έννοιες κενές περιεχομένου, οδήγησαν για μία ακόμη χρονιά την διοίκηση του Δήμου Κατερίνης στην σύνταξη ενός τεχνικού προγράμματος, βασισμένου μόνο στις αδιέξοδες εμμονές του Δημάρχου και των... συνεργατών του. Χωρίς ίχνος δημόσιας διαβούλευσης με τους δημότες της Κατερίνης και των δημοτικών διαμερισμάτων. Με αρκετά τοπικά συμβούλια να μην έχουν συνεδριάσει ούτε μία φορά, πόσο μάλλον να αναζητηθεί ή άμεση έκφραση γνώμης των φορέων και των δημοτών.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Παρασκευή 07/11) αναγνώστηκε κακήν κακώς , το άθροισμα τεχνικών παρεμβάσεων που μάλλον εξυπηρετούν και τις προ υπάρχουσες παλαιό παραταξιακές αντιλήψεις. Ταυτόχρονα σε άλλο κλίμα, αλλά εμφανώς παρελκυστικό, ο Δήμαρχος Κατερίνης επιχείρησε να εμφανίσει την δημοτική διοίκηση ως δεκτική σε προτάσεις που όμως όταν υποβλήθηκαν, πνίγηκαν στην διαδικασία που εξασφαλίζει «προστασία» και αποτρέπει από τον ουσιαστικό διάλογο.

Στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Κατερίνης που ελπίζουμε να το δούμε αναρτημένο και στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης για να ενημερωθούν και οι δημότες , επανέρχεται και το μείζονος σημασίας ζήτημα του Ποταμού της 19ης Μαΐου με τον πομπώδη τίτλο Γραμμικό Βιοκλιματικό Πάρκο. Ζητήσαμε και επιμένουμε σε αυτό, το συγκεκριμένο έργο να τεθεί στην κρίση των δημοτών της Κατερίνης. Η Πρόταση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ είναι να διοργανωθεί ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ το αποτέλεσμα του οποίου διακηρύξαμε ότι θα σεβαστούμε όποιο και αν είναι.

Παράλληλα ζητήσαμε την δυναμική και οργανωμένη διεκδίκηση της σύνδεσης της Κατερίνης με το ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. Άμεσα στο κομμάτι της πόλης που διαθέτει το απαιτούμενο δίκτυο από το 2007.

Ταυτόχρονα να ληφθεί πρόβλεψη για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη καύση λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων.

Στις προσχηματικές διακηρύξεις για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση και συναινετικές διαδικασίες, από ότι φαίνεται υπερισχύει η αλαζονική λογική: “ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΕΓΩ.

Με την παραπάνω λογική δεν υλοποιείται η πομπωδώς προεκλογική δέσμευση της δημοτικής διοίκησης για την μείωση των δημοτικών τελών στις τρίτεκνες οικογένειες και τους άνεργους. Εξαντλώντας το γράμμα ενός νόμου που αποτρέπει τους Δήμους όλης της χώρας να ασκούν πολιτική και να υποστηρίζουν αποφάσεις που ωφελούν τους δημότες.

Ελπίζουμε ότι η πραγματικά σημαντική πρόταση του Δημάρχου Κατερίνης που παρουσίασε στο περιθώριο της παρουσίασης του τεχνικού προγράμματος για την εκκίνηση των διαδικασιών να παραχωρηθεί προς αξιοποίηση στο Δήμο Κατερίνης ο χώρος του παλιού εργοστασίου εμποτισμού του ΟΣΕ στον Σ. Σταθμό και που ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ έσπευσε να στηρίξει με θέρμη, να μην εμπίπτει στις έωλες υποσχέσεις και δεσμεύσεις που θα ξεχαστούν όπως η μείωση των δημοτικών τελών σε τρίτεκνες οικογένειες και ανέργους.

Και κατά τα άλλα ψηφίστηκε σε λίγα λεπτά και ο Κανονισμός λειτουργίας του κεντρικού πεζόδρομου της πόλης, για να μην αλλάξει τίποτε. Ούτε η κυκλοφορία φορτηγών οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ούτε οι αυθαίρετες κατασκευές και η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.

Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ δεσμεύτηκε και θα υλοποιήσει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την κατάθεση βελτιωτικής πρότασης για την λειτουργία του Πεζοδρόμου, ζητώντας και τις προτάσεις των ίδιων των δημοτών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου