Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

150.000 θάνατοι παιδιών ετησίως στη Νιγηρία λόγω κακής υγιεινής

Σύμφωνα με τη UNICEF, περίπου 150.000 παιδιά στη Νιγηρία, πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της κακής υγιεινής και της πρόσληψης μη καθαρού νερού που προκαλεί διάρροια.

Ο Kanaan Nadar, υπεύθυνος της UNICEF, για θέματα υγιεινής, νερού και αποχέτευσης στη Νιγηρία, επανέφερε το θέμα με αφορμή την... Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου.

Ο Nadar κάλεσε τους γονείς να μεταδώσουν στα παιδιά τους την ανάγκη για συχνό πλύσιμο των χεριών καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τους θανάτους που προκαλούνται από διάρροια κατά 50%.

“Στη Νιγηρία έχουμε κάθε χρόνο 150.000 θανάτους παιδιών που οφείλονται σε διάρροια λόγω της κακής υγιεινής. Το πλύσιμο των χεριών μπορεί πραγματικά να μειώσει τους θανάτους από διάρροια κατά 50% αλλά και την πνευμονία κατά 40%”. δήλωσε ο Nadar.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι έκανε μεγάλη διαφορά στον αγώνα κατά τον ιό Έμπολα καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία κατά της εξάπλωσης της νόσου.

Η υπουργός Υδάτινων Πόρων της χώρας, Sarah Ochekpe, δήλωσε ότι το Πρόγραμμα Πλυσίματος των Χεριών που εφαρμόζεται είχε μεγάλη επιτυχία καθώς βοήθησε στην αναχαίτιση της μετάδοσης του ιού.

“Σήμερα σε όλη τη Νιγηρία, πάνω από 250.000 μαθητές από 100 σχολεία συμμετέχουν στην παγκόσμια εκστρατεία για το πλύσιμο των χεριών” συμπλήρωσε η υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου