Υγιεινά και άκρως γευστικά, για όλη την οικογένεια, τα μπιφτέκια κοτόπουλου κερδίζουν όλο και περισσότερους φαν! Ειδικά όταν σερβίρονται με πατάτες φούρνου.
Υλικά:
Διαδικασία
Ξεπλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και το ζωμό κότας για να βράσουν, για περίπου 35-40 λεπτά. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στην μπύρα για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε την κόρα και το στραγγίζουμε, στύβοντας το με τα χέρια μας.
Στραγγίζουμε το κρέας του κοτόπουλου και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Κατόπιν το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ ώστε να γίνει κιμάς.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη, τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι -κατάλληλο για φούρνο-αλειμμένο με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες φούρνου.
Υλικά:
- 3 στήθη κοτόπουλου
- 5 φέτες ψωμί για τοστ
- 3 ασπράδια αβγών
- ½ ποτηράκι μπύρα
- ½ φλιτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία ζωμό κότας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Βούτυρο για το άλειμμα
Διαδικασία
Ξεπλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και το ζωμό κότας για να βράσουν, για περίπου 35-40 λεπτά. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε το ψωμί στην μπύρα για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε την κόρα και το στραγγίζουμε, στύβοντας το με τα χέρια μας.
Στραγγίζουμε το κρέας του κοτόπουλου και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Κατόπιν το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ ώστε να γίνει κιμάς.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά του κοτόπουλου, το ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν. Χωρίζουμε το μείγμα σε 4 μέρη, τα πλάθουμε σε μπιφτέκια, τα αλείφουμε με το βούτυρο, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, αφαιρούμε την μεμβράνη, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι -κατάλληλο για φούρνο-αλειμμένο με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες φούρνου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου