Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, καθιερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το μήνυμα «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή» Στόχος του φετινού εορτασμού είναι να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών» οι οποίοι είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές σε καθημερινά έκτακτα περιστατικά και σε καταστροφές.

Ούτε η μαγική κάπα, ούτε οι υπερφυσικές δυνάμεις χρειάζονται για να...
γίνει κάποιος ήρωας. Το μόνο που απαιτείται είναι να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες για να αποκτήσει τις δεξιότητες εκείνες που τον κάνουν ικανό να σώσει μια ζωή. Το μπλοκάρισμα του αεραγωγού από τη γλώσσα σε αναίσθητο θύμα, δίνει μόνο 4 λεπτά περιθώριο για να παρέμβει κάποιος, πριν αποβεί μοιραίο. Ο Τομέας Νοσηλευτικής του ΕΕΣ, με αφορμή τον εορτασμό της ΠΗΠΒ, καλεί τον καθένα να παρακολουθήσει κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα πρώτων βοηθειών, όχι απλά για να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες, αλλά για να γίνει ένας καθημερινός ήρωας που θα μπορεί να σώζει ανθρώπινες ζωές σε κάθε περίσταση.

Όλοι είμαστε ευάλωτοι σε κινδύνους, όμως όλοι έχουμε τη δυνατότητα να εκπαιδευτούμε και να δώσουμε πρώτες βοήθειες. Γίνε και εσύ ένας από τα 14 εκατομμύρια άτομα που εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες κάθε χρόνο, παγκοσμίως, από τον Ερυθρό Σταυρό. Εκπαιδεύσου για να γίνεις ήρωας….

Πληροφορίες για μαθήματα Πρώτων Βοηθειών:
Τηλ.: 23510 -27982, 6956331678 e-mail: eeskaterinis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου