Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Μουντομπάσκετ: Ιδανικός όμιλος για πρόκριση

Το Μουντομπάσκετ έχει την τιμητική του και η Εθνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδες, πλην της Αργεντινής, που μπορεί να τις διαχειριστεί, να προκριθεί στην επόμενη φάση και να αναζητήσει το ταβάνι μιας νέας νεανικής ομάδας...


Το ρόστερ της Εθνικής, με βάσει τι επιλογές του Φώτη Κατσικάρη, ανανεώθηκε. Η Εθνική αλλάζει σιγά σιγά τη σελίδα της έχοντας νέα πρόσωπα με μπασκετικές εμπειρίες τόσο στο ελλαδικό, όσο και στον χώρο του εξωτερικού. Οι NBAers Γιάννης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο νέος αρχηγός, Νικος Ζήσης, είναι τα... δυνατά χαρτιά που έχει στα χέρια του ο Φώτης Κατσικάρης.

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, η νέα Εθνική ομάδα στα φιλικά δεν έδειξε το καλό της πρόσωπο.
Η ομάδα αρχίζει να δένει, να βρίσκει τα πατήματά της και τους αυτοματισμούς της μέσα στο παιχνίδι που αναπτύσσει υπό τις οδηγίες του Φώτη Κατσικάρη. Ας πάρουμε όμως και τους αντιπάλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Αργεντινή

Το φαβορί είναι η η Αργεντινή, παρότι οι Τζινόμπιλι και Ντελφίνο θα απουσιάζουν από την αποστολή, υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν την «αλπισελεστε» στη δόξα, κάτι που κάνει τα τελευταία 12 χρόνια από το 2002 και έπειτα. Οι Λούις Σκόλα και Αντρέα Νοτσιόνι συνθέτουν τη «μηχανή» παραγωγής νικών και σκορ.

Κροατία
Πρόκειται για μια διαχρονική δύναμη στο μπάσκετ, ωστόσο η Εθνική Ελλάδος, μπορεί να την αντιμετωπίσει. Ο Γιασμίν Ρεπέσα διαθέτει παίκτες όπως ο Ούκιτς, ο Λαφαγιέτ, ο Μπογκντάνοβιτς και ο Τόμιτς, οι οποίοι έχουν το ταλέντο και την ικανότητα να διαμορφώσουν το όποιο ιδανικό αποτέλεσμα.

Πουέρτο Ρίκο

Το μπάσκετ είναι το εθνικό του άθλημα, όμως η δυναμική δεν είναι αυτή του παρελθόντος και όσο περνάνε τα χρόνια εκείνη φθίνει καθώς ως χώρα δεν είναι παραγωγή ταλέντων. Αγωνιστικά, θα είναι εύκολος αντίπαλος για την Εθνική ομάδα στο κυνήγι της πρόκρισης στις 16 καλύτερες ομάδε του κόσμου.

Φιλιππίνες, Σενεγαλη

Πρόκειται για τις δυο πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου της Εθνικής. Οι Φιλιππινέζοι ζουν και αναπνέουν για το μπάσκετ. Στην Ισπανία, θα αγωνιστούν μόνο και μόνο για την εμπειρία της διοργάνωσης και όχι για τις δάφνες του Μουντομπάσκετ. Η τελευταία ομάδα του ομίλου της Εθνικής είναι η Σενεγάλη, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει ελπίδες για πρόκριση, αλλά ούτε και για νίκη αφού είναι πολύ πιθανό να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της μόνο με ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου