Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Ευάγγ.Βενιζέλος προκάλεσε το ρωσσικό βέτο στα ελληνικά προιόντα

Η Συγκυβέρνηση επιπόλαια χωρίς εθνική στρατηγική και αυτόνομη εξωτερικη πολιτική απέναντι στην ομόθρησκη Ρωσσία ταυτίσθηκε απόλυτα με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ που στηρίζουν την ακροδεξιά Κυβέρνηση της Ουκρανίας και τίθενται εναντίον της Ρωσσίας και επέβαλαν μέτρα σε...
βάρος της για τις εχθροπραξίες στο εδαφος της Ουκρανίας οπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν στηρίζει τις αυτονομιστικές φιλορωσσικές τάσεις.

Ομως ο ρωσσικός γίγαντας αντέδρασε σκληρά και επέβαλε χωρις διακρίσεις εμπάργκο,απαγόρευση εισαγωγής φρούτων,λαχανικών και προιόντων απο ολες τις χώρες της ΕΕαλλα και την Ιαπωνια και Αυστραλία, που ομόθυμμα της επέβαλαν κυρώσεις,γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να μην επθιτρέπονται οι εισαγωγές ελληνικών φρούτων ,εξέλιξη που προκαλει σημαντικό πλήγμα στην εγχώρια αγροτική οικονομία και ζημιώνει τους Ελληνες μικρομεσαιους παραγωγούς Κεντρ και Δυτ Μακεδονίας,θεσσαλίας και Πελοποννήσου που πλήττονται καίρια και υφίστανται ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή οπως και οι ελληνικές εξαγωγές.

Χρειάζεται η παρέμβαση του Πρωθυπουργού που πρέπει να αλλάξει αρδην την ασκούμενη αστοχη εξωτερικη πολιτική του Ελληνα ΥΠ.ΕΞ. Ευάγγελου Βενιζέλου που ειχε σπεύσει βιαστικά,απερίσκεπτα εκπροσωπών της Ε.Ε. να χαιρετίσει τον Ουκρανο ακροδεξιό εθνικιστή Πρωθυπουργό,ανέργεια απερίσκεπτη που πληρώνουμε πολύ ακριβά..

Οπως ηταν φυσιολογικο και αναμενόμενο ο Πούτιν υπέγραψε Προεδρικο Διάταγμα με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών προιόντων απο χώρες που μετέχουν στις κυρώσεις κατα της Ρωσσίας,ενω η ρωσσικη αγορά ειναι ενας απο τους σημαντικότερους προορισμούς για τα ελληνικά αγροτικά προιόντα.

Η ελληνική Κυβέρνηση που βλέπει τώρα τις δυσμενεις συνέπειες και τις αρνητικές επιπτώσεις της εξωτερικής πολιτικής της που μας στοιχίζει ακριβά, πρεπει να σκεφθει τρόπους αντίδρασης και αποζημίωσης των παραγωγών καθως η Ρωσσια ειναι παραδοσιακά απο τους καλύτερους πελάτες μας καθως απορροφά το 34 %των εξαγώγιμων αγροτικών προιόντων μας.


Β.Νουλέζας.