Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Μόνο τουρίστες παρέμειναν στην Αθήνα, δεν έχουν ποιον να ρωτήσουν οδηγίες

Ένα δράμα ζουν οι τουρίστες που επισκέφτηκαν την Αθήνα αυτές τις μέρες. Έχοντας ακούσει τα καλύτερα λόγια για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αποφάσισαν να έρθουν στην πρωτεύουσα, χωρίς να ξέρουν όμως ότι ο τελευταίος κάτοικος φεύγει το βράδυ της... 14/8, και η ασφυκτικά γεμάτη πόλη, μετατρέπεται σε πόλη φάντασμα τον δεκαπενταύγουστο.

Επισκέπτες από όλα τα μέρη της γης θέλουν να επισκεφτούν την Ακρόπολη, το Θησείο, το Μοναστηράκι και άλλα αξιοθέατα, αλλά δεν έχουν ποιον να ρωτήσουν για οδηγίες. Αυτοί που ήταν τις προηγούμενες μέρες εδώ και πληροφορήθηκαν τι θα επακολουθήσει, ρίχνουν ψίχουλα πίσω τους για να βρίσκουν το δρόμο.



Τα φώτα της πόλης αλλά και οι δορυφόροι έκλεισαν για οικονομία και έτσι είναι πρακτικά αδύνατο να περιπλανηθεί κάποιος που δε ξέρει την πόλη, ειδικά το βράδυ. Έντρομοι τουρίστες που δεν ξέρουν για το έθιμο του δεκαπενταύγουστου, νομίζουν ότι η πόλη είναι σε καραντίνα.

Οι μόνοι που παρέμειναν στην Αθήνα είναι οι δύο εύζωνες και έρχονται αντιμέτωποι με την οργή των τουριστών, που δεν γνωρίζουν πως πρέπει να παραμείνουν ακίνητοι και αμίλητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου