Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει σαλάτα caesar

Είναι καλοκαίρι και μια σαλάτα είναι ότι πρέπει για ένα σχετικά ελαφρύ μεσημεριανό, πολλές φορές και για βραδυνό. Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει μια caesar και σας δείχνει πως να την φτιάξετε.



Τα υλικά που χρειάζονται

Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλαδάκι θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκελίδα σκόρδο, σπασμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Για το dressing:
10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μαγιονέζα
50 γραμμάρια τριμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τα κρουτόν:
3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 σκελίδα σόρδο σπασμένη
θυμάρι

Για το σερβίρισμα:

Επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg


Η εκτέλεση της συνταγής

Για το κοτόπουλο:

  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
  • Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
  • Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
  • Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Για το dressing
  • Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
  • Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τα κρουτόν:
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
  • Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
  • Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.

Για το σεβίρισμα:
  • Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!

Καλή όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου