Είναι καλοκαίρι και μια σαλάτα είναι ότι πρέπει για ένα σχετικά ελαφρύ μεσημεριανό, πολλές φορές και για βραδυνό. Ο Άκης Πετρετζίκης σας προτείνει μια caesar και σας δείχνει πως να την φτιάξετε.
Τα υλικά που χρειάζονται
Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλαδάκι θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκελίδα σκόρδο, σπασμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για το dressing:
10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μαγιονέζα
50 γραμμάρια τριμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τα κρουτόν:
3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 σκελίδα σόρδο σπασμένη
θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
Επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg
Η εκτέλεση της συνταγής
Για το κοτόπουλο:
Για το dressing
Για τα κρουτόν:
Για το σεβίρισμα:
Καλή όρεξη
Τα υλικά που χρειάζονται
Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
πιπέρι φρέσκο
αλάτι
1 κλαδάκι θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
2 σκελίδα σκόρδο, σπασμένες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Για το dressing:
10 αντζούγιες φιλεταρισμένες
1 σκελίδα σκόρδο
αρκετό ελαιόλαδο
250 γραμμάρια μαγιονέζα
50 γραμμάρια τριμένη παρμεζάνα
2 κουταλάκια σούπας χυμός λεμονιού
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για τα κρουτόν:
3-4 φέτες ψωμί για τοστ, σε μικρά κυβάκια
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
1 σκελίδα σόρδο σπασμένη
θυμάρι
Για το σερβίρισμα:
Επιπλέον παρμεζάνα
1 iceberg
Η εκτέλεση της συνταγής
Για το κοτόπουλο:
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα μας. Αλείφουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
- Δίνουμε χρώμα στα φιλέτα μας στο τηγάνι.
- Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα 3 κλαδάκια απο τα μυρωδικά και το σκόρδο.
- Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε καυτό πάνω απο το κοτόπουλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για το dressing
- Στο μίξερ με τα μαχαίρια ρίχνουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
- Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
- Προσθετουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι.
- Τέλος για να αραιώσει το dressing μας, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τα κρουτόν:
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τους κύβους του ψωμιού.
- Σε ένα τηγάνι δίνουμε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
- Μετά απο 3 λετπά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και αφαιρούμε όταν πάρουν χρώμα.
Για το σεβίρισμα:
- Καθαρίζουμε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια
- Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε 2 κ.σ. dressing και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κρουτόν, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, επιπλέον παρμεζάνα, λίγο ακόμα dressing και απολαμβάνουμε!
Καλή όρεξη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου