Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Καλοκαιρινές διακοπές με την οικογένειά σας

Η οικογενειακή θαλπωρή και η ηρεμία που προσφέρει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με την ασφάλεια, την απερίγραπτη φυσική ομορφιά και αναμφίβολα η νοστιμιά της ελληνικής κουζίνας και των θρεπτικών συστατικών της, είναι τα στοιχεία εκείνα που την...
καθιστούν ως έναν από τους ιδανικότερους αλλά δημοφιλέστερους προορισμούς για οικογενειακές διακοπες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Mαμάδες και μπαμπάδες, ετοιμαστείτε να περάσετε παραμυθένια σε μια χώρα όπου η «οικογένεια» είναι ακόμη ο ισχυρότερος δεσμός που ενώνει όλους εμάς τους Έλληνες. «Παιδιά, καλωσορίσατε!» είναι το πρώτο πράγμα που θα ακούσετε εσείς και τα παιδιά σας, όπου και αν πάτε στην Ελλάδα. Οι οικογενειακές σας διακοπές ξεκινούν με μια ζεστή, καλόκαρδη υποδοχή σε μια χώρα όπου τα παιδιά σας μπορούν να βιώσουν υπέροχες στιγμές. Θα βρεθούν σε μέρη όπου έζησαν οι αγαπημένοι τους ήρωες όπως ο Ηρακλής, ο Ιάσονας και οι Αργοναύτες, οι 300 του Λεωνίδα ή ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα μάθουν για τον Τρωικό Πόλεμο και τις περιπέτειες του πολυμήχανου Οδυσσέα ή θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο τρέξιμο στο Αρχαίο Στάδιο στη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων!



Αλλά κυρίως στις καλοκαιρινές σας διακοπές εσείς και τα παιδιά σας, θα λατρέψετε:

  • τις ηλιόλουστες αμμουδιές με κρυστάλλινα νερά και σμαραγδένιες θάλασσες που καταλήγουν σε βραχώδεις όρμους και υποθαλάσσιες σπηλιές τους αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους που θα επισκεφθείτε
  • τους απέραντους ελαιώνες, περιβόλια με λεμονιές και πορτοκαλιές, τη μαγευτική φύση της χώρας
  • το πεντανόστιμο φαγητό, μαγειρεμένο με τα πιο αγνά υλικά της μεσογειακής κουζίνας: το παρθένο ελαιόλαδο, το φρέσκο ψάρι, λαχανικά και φρούτα
  • θαλάσσια πάρκα, οργανωμένες ακτές και θεαματικές πισίνες ανοικτές όλη μέρα, και
  • πάνω απ’ όλα, ασφάλεια και μοναδική φιλοξενία.

Παραθαλάσσιες αποδράσεις

Το καλοκαίρι, η ζωή στα ελληνικά νησιά, λουσμένα από τον ήλιο και κάτω από το απέραντο γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, μοιάζει πραγματικά με όνειρο. Κολυμπήστε σε υπέροχα γαλαζοπράσινα αλλά κυρίως πεντακάθαρα και ασφαλή νερά σε μια χώρα που κατέλαβε και φέτος τη 2η θέση παγκοσμίως, με 408 βραβευμένες ακτές με "Γαλάζια Σημαία". Το σκηνικό συμπληρώνουν γραφικά ταβερνάκια που ξεχωρίζουν για τα αγνά υλικά και τις αξεπέραστες ελληνικές συνταγές, προσφέροντας μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους, η Κρήτη, οι Σποράδες αλλά και η Χαλκιδική αποτελούν μερικούς μόνο από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές. Εδώ, θα χαρείτε τα κρυστάλλινα νερά σε οργανωμένες αλλά και ελεύθερες παραλίες, θα ζησετε την περιπέτεια κάνοντας θαλάσσια σπορ.



Εξερευνήστε τον κόσμο

Στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν τον κόσμο και τη φύση! Γι’ αυτό μην παραλείψετε να αφιερώσετε μία μέρα από τις διακοπές σας για να γνωρίσετε παρέα ευαίσθητα οικοσυστήματα, είδη προς εξαφάνιση, σπάνια πουλιά και άγρια ζώα και να ενημερωθείτε για τις δράσεις προστασίας τους. Επισκεφθείτε υπέροχα θαλάσσια πάρκα όπου μπορείτε να μοιραστείτε μαζί με τα παιδιά σας την ομορφιά του πλανήτη μέσα από σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και πρωτοποριακές διαδραστικές εφαρμογές. Το Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο στη Ζάκυνθο, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου–Βορείων Σποράδων, το Cretaquarium στο Ηράκλειο της Κρήτης είναι μερικές από τις προτάσεις μας.

Στην Αθήνα


Γεμάτη με εκπληκτικά μουσεία και πάρκα αναψυχής, η Αθήνα κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον όλης της οικογένειας. Επισκεφθείτε την Ακρόπολη και το εντυπωσιακό Μουσείο της Ακρόπολης που προσφέρει ειδικά προγράμματα για παιδιά, πρωτότυπα παιδικά μουσεία στην Πλάκα, όπως το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Αυτοκινήτου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών και φυσικά το πασίγνωστο Αττικό ζωολογικό πάρκο.

Οι ορεινοί όγκοι γύρω από την πόλη προσφέρονται για περιπάτους, πικ νικ και ποδηλασία, ενώ η περίφημη αθηναϊκή ριβιέρα με τις υπέροχες παραλίες, τα πολυτελή εμπορικά και τα φημισμένα εστιατόρια, θα σας προσφέρουν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης στα νότια προάστια του λεκανοπεδίου.

Χρησιμοποιείστε το τραμ από το κέντρο της Αθήνας και απολαύστε τη βόλτα σας στην παραλιακή για μια δροσερή βουτιά στη θάλασσα χωρίς το άγχος της οδήγησης.Η σύνδεση με το μετρό και με τα άλλα μέσα μεταφοράς, η εύκολη προσβασιμότητα από Α.Μ. Ε. Α., η δυνατότητα να ταξιδέψετε χωρίς να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας κατοικίδιο, καθώς και η δυνατότητα πρόσβασης με ποδήλατο θα κάνουν σίγουρα το τραμ της Αθήνας το αγαπημένο σας μέσο.


 
Στην Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη, που έχει διατηρήσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Το σύγχρονο στοιχείο αναμειγνύεται αρμονικά με την ιστορία, όπως αυτή αποτυπώνεται στους αρχαιολογικούς χώρους, στις βυζαντινές της εκκλησίες, στα ενδιαφέροντα μνημεία της. Ιδανικό για να επισκεφθείτε με την οικογενειά σας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, όπου μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψετε στην ιστορία της πόλης.

Η πόλη σφύζει από ζωή όλες τις ώρες της ημέρας. Μπορείτε να περπατήσετε κατά μήκος της παραλίας αγναντεύοντας τον Κόλπο του Θερμαϊκού ή να πάτε για ψώνια στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως. Κι όλα αυτά, με χαλαρούς ρυθμούς, αφού οι μετακινήσεις στο κέντρο είναι εύκολες λόγω των μικρών, σχετικά, αποστάσεων. Μην παραλείψετε να φωτογραφηθείτε με φόντο το Λευκό Πύργο, τις "Ομπρέλες" του Γ. Ζογγολόπουλου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης ή το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δοκιμάστε υπέροχες γεύσεις στα φημισμένα μεζεδοπωλεία της πόλης στην αγορά ή την Παλιά Παραλία. Οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν χωρίς αμφιβολία τις γλυκιές νοστιμιές του βορρά όπως τα τσουρέκια, τους λουκουμάδες με μέλι, τη μπουγάτσα και τα τρίγωνα πανοράματος με τη λαχταριστή κρέμα τους!



Στην παραλία

Όλα τα παιδιά αγαπούν τη θάλασσα και περιμένουν με ανυπομονησία το μπάνιο και τα παιχνίδια στην παραλία. Γι’ άυτο και εσείς πάρτε όλα τα αντηλιακά μέτρα προστασίας, εφοδιαστείτε με τον κατάλληλο «εξοπλισμό» και διασκεδάστε μαζί τους.

Η άμμος εξάπτει την φαντασία των παιδιών∙ αγαπούν να σκάβουν, να φτυαρίζουν, να κουβαλάνε θαλασσινό νερό για να φτιάξουν αυτοσχέδιες κατασκευές. Η δική σας συμμετοχή σίγουρα θα ενθουσιάσει τους μικρούς καλλιτέχνες, βοηθώντας τα παράλληλα να αναπτύξουν τις δεξιότητες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Όπως και αν αποφασίσετε να περάσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές με την οικογενειά σας σε κάποια γωνιά της Ελλάδας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στη μνήμη σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου