Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Υπουργείο Παιδείας Προετοιμασία για την σίτιση μαθητών

Η πορεία προετοιμασίας των σχολικών μονάδων και η αντιμετώπιση προβλημάτων φύλαξης και καθαριότητας των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς ήταν τα θέματα της συνάντησης του...
υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, χθες στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λοβέρδος τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων για την εξάπλωση του προγράμματος σίτισης όλων των μαθητών των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας και θα συνδράμει στην προσπάθεια ανοίγματος των σχολικών κτηρίων τα απογεύματα για δραστηριότητες εκτός σχολικού προγράμματος. Αυτό τόνισε χθες μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι προτεραιότητα του δήμου αποτελεί η άμεση και έγκαιρη προετοιμασία όλων των σχολικών μονάδων, αλλά και η επίλυση του προβλήματος φύλαξης των σχολείων μετά την κατάργηση των σχολικών φυλάκων, με τη συνδρομή και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών του δήμου, υπογραμμίζοντας ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει καθημερινά 1.350 γεύματα σε Δημοτικά και σιτίζει 5.500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ειδική αναφορά έκανε στο σχεδιασμό του προγράμματος σίτισης με ένα ολοκληρωμένο γεύμα όλων μαθητών των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας, για το οποίο, όπως σημείωσε, ο δήμος μπορεί άμεσα να αναλάβει την εφαρμογή και το συντονισμό του.

Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και ο δήμαρχος Αθηναίων συμφώνησαν τέλος στην άμεση υλοποίηση του ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας.

 


dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου