Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Στη φυλακή ο Κασιδιάρης

Στην φυλακή οδηγείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε για την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής του κόμματος, τελευταίος που... απολογήθηκε για την υπόθεση, κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα προφυλακιστέος για την κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και αρνήθηκε την κατηγορία την οποία χαρακτήρισε αστεία.

Η παραμονή του στο γραφείο των ανακριτριών διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα και ο κατηγορούμενος βουλευτής παρέδωσε σύντομο απολογητικό υπόμνημα, ενώ φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν μόνο στην συμπληρωματική κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χ.Α. φώναζαν «αλήτες, ρουφιάνοι, παραδικαστικοί».

Τι προηγήθηκε


Την πόρτα του εφετείου πέρασε λίγο πριν τις 9 το πρωί ο Ηλίας Κασιδιάρης προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά στις ανακρίτριες κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής δήλωσε στους δημοσιογράφους:


«Θα σας κάνω τώρα δήλωση, γιατί ίσως να μην μπορώ μετά».

Ο Η. Κασιδιάρης επέδειξε άδειες κυνηγετικών όπλων για τα οποία, όπως είπε, κατηγορείται και έκανε λόγο για πολιτική δίωξη.

Αυτό όμως που έκανε εντύπωση ήταν πως αυτή τη φορά, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν είχε στο πλευρό του τον άνθρωπο που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του από την πρώτη στιγμή, τον Παύλο Σαράκη, αλλά ως συνήγορός του τον συνόδευσε ο εκ των δικηγόρων του Νίκου Μιχαλολιάκου και της Ελένης Ζαρούλια, Νίκος Αντωνιάδης.

Ποιοι βουλευτές της ΧΑ είναι στη φυλακή


Στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης εντάσσονται -σύμφωνα με την κατηγορία – και οι 18 βουλευτές που εξελέγησαν με τη Χρυσή Αυγή, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη. Μετά και την προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη, οι βουλευτές της ΧΑ που βρίσκονται στις φυλακές του Κορυδαλλού είναι εννέα μαζί και με τον ανεξάρτητο πλέον Στάθη Μπούκουρα. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Τι ισχύει για τους υπόλοιπους


Οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ που δεν έχουν προφυλακιστεί βρίσκονται είτε σε κατ’οίκον περιορισμό είτε ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα η Ελένη Ζαρούλια και ο Δημήτρης Κουκούτσης βρίσκονται σε κατ’οίκον περιορισμό, όπως και ο Νίκος Μίχος (μέχρι να αποφασίσει το Δικαστικό Συμβούλιο αν θα προφυλακιστεί ή όχι).

Από την άλλη πλευρά στο Μιχάλη Αρβανίτη απαγορεύθηκε η συμμετοχή σε εκδηλώσεις της ΧΑ και η έξοδος του από τη χώρα. Το ίδιο ισχύει και για τον Αντώνη Γρέγο, ο οποίος πλήρωσε και εγγύηση 20.000 ευρώ. Στους Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ. Στο Ηλία Παναγιώταρο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ελεύθερος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

nocoments

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου