Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Χρήστος Καραφουλίδης : Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το ατυχές περιστατικό έχω να δηλώσω τα παρακάτω:


Α. Το γεγονός έγινε εκτός των θεσμικών λειτουργιών του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου

Β. Ο χώρος που διεμείφθει το περιστατικό ήταν ο διάδρομος απέναντι από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημ. Συμβουλίου.

Γ. Το γεγονός ήταν τυχαίο

Δ. Αφορμή στάθηκε η με απαξιωτικό τρόπο ερώτηση του Δημάρχου κ. Χιονίδη «πότε θα με στείλεις φυλακή;» προς τον Γιώργο Κοκαβίδη

Ε. Από εκεί και έπειτα η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη με ύβρεις, φτυσίματα και εν τέλει συμπλοκή εκατέρωθεν.


Στ. Οι συνάδελφοι Μπουσνάκης και Καρατζόγλου ήταν πιο κοντά στους δύο. Εγώ από πιο μακρινή απόσταση, αποτρέψαμε την περαιτέρω εξέλιξη του άτυχου αυτού περιστατικού.

Για όλα αυτά το λόγο πλέον έχει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Πιστεύω απόλυτα θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση και θα αποδώσει τα νόμιμα.

Δυστυχώς, δεν παρευρισκόμουν στην τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί έλειπα στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους.

Σεβόμενος την πολιτική μου διαδρομή οφείλω να καταδικάσω ανεπιφύλακτα το γεγονός. Ισχύει όμως και για τα δύο μέρη.

Όπως γνωρίζετε επί 35 χρόνια διακονώ την πολιτική. Έχω υποστεί στη διαδρομή μου λασπολογίες, κακοήθειες και πολιτικές διώξεις.

Στάθηκα πάντα με δημοκρατικό τρόπο ΟΡΘΙΟΣ σεβόμενος τους αντιπάλους μου και πάντοτε αμυνόμενος με νόμιμο και θεσμικό τρόπο.

Γενεσιουργός αιτία ήταν το επίμαχο θέμα της παραχώρησης γηπέδου στο σύλλογο Παλλινοστούντων «Διόσκουροι» που έχει πρόεδρο τον Γιώργο Κοκαβίδη.

Είναι ο μοναδικός σύλλογος που δεν διαθέτει γήπεδο στο Δήμο Κατερίνης, ενώ συμμετέχει ανελλιπώς την τελευταία οκταετία στα τοπικά πρωταθλήματα και μάλιστα με διακρίσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος Κατερίνης με την υπ’αριθμ 348/24-7-2013 με ομόφωνη απόφαση παραχώρησαν δωρεάν έκταση για να κάνει τις εγκαταστάσεις γηπέδου ο ίδιος σύλλογος.

Ο Δήμαρχος μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάζοντας κατάφωρα τη νομιμότητα και τη θεσμική του λειτουργία.
Θεωρούσε ότι μπορεί να κρατά σε ομηρία ένα σύλλογο Προσφύγων της πόλης μας κι ένα δημοτικό σύμβουλο που εκλέγεται για τρίτη συνεχή φορά με άλλους συνδυασμούς. Το «αμάρτημα» του είναι ότι πάντα εκλέγεται με αντίπαλους συνδυασμούς από το συνδυασμό του κ. Χιονίδη.

Δυστυχώς το ψέμα, η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός δεν έχουν όρια. Δυστυχώς μερικοί στο Δημοτικό Συμβούλιο που στο παρελθόν τους χαρακτήρισα πολιτικά, στρουθοκάμηλους, έχουν εξελιχθεί σε χαμαιλέοντες.

Κατανοητή η στάση τους και η αλλαγή τους. Ξέχασαν προφανώς τους απρεπείς χαρακτηρισμούς, τα υβρεολόγια που ακούγονταν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτά προς το παρόν


Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Χρήστος Καραφουλίδης
Δημοτικός Σύμβουλος «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών Κατερίνης»