Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η αποζημίωση απο τον ΕΛΓΑ χρειάζεται κυβερνητικό βουλευτή?

Xρειάζεται αλήθεια παρέμβαση κυβερνητικού βουλευτή για τήν αμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν σε καπνοκαλιέργειες η οπορωφόρα η σιτηρά ,ωστε ο ΕΛΓΑ ως καθ ύλην αρμόδιος και υποχρεωμένος να επισπεύσει τιιις προβλεπόμενες διαδικασίες για την...
αμεση αποζημίωση τών αγροτών που υπέστησαν εκτεταμμένες,σημαντικές ζημίες απο τα πρόσφατα εντονα καιρικά φαινόμενα και την ισχυρή χαλαζόπτωση που επληξε πολλές περιοχές της Πιερίας? Νομίζω η εκταση της ζημίας που προκλήθηκε απο την χαλαζόπτωση μπορούσε να ευαισθητοποιήσει αμεσα το ιδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,η Πιερία συμβάλλει τα μέγιστα στην αγροτική οικονομία.

Ομως δεν εκπροσωπείται στην Κυβέρνηση με εναν Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία σαράντα χρόνια μεταπολιτευτικά και αρκετοι αγρότες αγνοούν τήν νεα ΚΑΠ και τι αποφασίζει η Ε.Ε. για το μέλλον τους.

Μία κοινή σύσκεψη υπο την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Πιερίας των αρμοδίων παραγόντων ,των εκπροσώπων των αγροτών και των βουλευτών θα βοηθούσε στην συλλογική,αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος οταν ανακύπτει.

Διάβασα στα media μάλλον εκπληκτος,και διαφωνώ με το ευκαιριακό ενδιαφέρον, τρείς ξεχωριστές ανακοινώσεις βουλευτών της ΝΔ της αγροτικής Πιερίας για τις μεμονωμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες τους,του καθενός απο αυτούς για το αυτό ζήτημα,δηλ. γαι να ενεργοποιηθεί ο ΕΛΓΑ, πλήν τού Κ.Κουκοδήμου,τριχοτομημένη πραγματικά η ΝΔ σε ενα απλό θέμα, εγωκεντρική ,ιδιοτελής αυτοπροβολή και παλαιοκομματική ψηφοθηρία μέ πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται ευρύτατα,ενω αυτο που είναι μείζον είναι να απλουστευτούν,να απλοποιηθούν μέ βάση τα ισχύοντα στην Ε.Ε. οι διαδικασίες ωστε οι πληττόμενοι κάθε φορά αγρότες απο εντονα καιρικά φαινόμενα να αποζημιώνονται χωρις χρονοβόρες διαδικασίες.

B.NOYΛΕΖΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου