Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ο Αλ. Αλαβάνος στην Πιερία

Όχι στο χρέος, στο ευρώ, στη φτώχεια και στην ανεργία ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Κατερίνη ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το "Σχέδιο Β".

Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε την Πιερία την προηγούμενη Παρασκευή 2 Μαϊου στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών και..
ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση στο "Στέκι Πολιτών". Τον κ. Αλαβάνο συνόδευαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νάσια Πλακογιάννη, Κώστας Κωστόπουλος και Δέσποινα Ιωαννίδου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι σκοπός της περιοδείας του είναι να παρουσιάσει το "Σχέδιο Β", με βασική στόχευση την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Αναφερόμενος στα βασικά του χαρακτηριστικά, σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε παύση πληρωμών προς τους δανειστές της, όπως το έχουν πράξει και άλλες χώρες κατά το παρελθόν, όπως η Ισλανδία.



Επιπλέον, ο κ. Αλαβάνος τόνισε πως η χώρα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη και να υιοθετήσει δικό της εθνικό νόμισμα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ρευστότητα και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανεργίας. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι μια χώρα που έχει τη μεγαλύτερη ύφεση που έχει παρουσιαστεί τις τελευταίες δεκαετίες σε ανεπτυγμένη χώρα σε καιρό ειρήνης και είναι αδύνατον να βγει από αυτή την ύφεση έχοντας το σκληρότερο νόμισμα του κόσμου, το ευρώ.

Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο και για δημόσιο τραπεζικό τομέα, κάτι που δεν απέχει από την πραγματικότητα, αφού οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα των φορολογουμένων, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια. Βασικό σημείο είναι και η ύπαρξη ενός κοινωνικού κράτους, καθώς μεγάλο ποσοστό των πολιτών ζουν σε συνθήκες αθλιότητας και δεν διαθέτουν αγοραστική δύναμη.

Τέλος, ο κ. Αλαβάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη παραγωγικού σχεδιασμού ώστε να υπάρξει η ανάπτυξη συγκεκριμένων τομέων, που αυτή τη στιγμή είναι υποβαθμισμένοι, όπως είναι η αγροτική οικονομία, αλλά και η τεχνολογία.



Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε πως απαιτείται να εμφανιστεί μια Ελλάδα περήφανη, με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, που θα ακολουθήσει ένα Δεύτερο Σχέδιο, έξω από το ευρώ. "Εγώ πιστεύω ότι αυτό πρέπει να το στηρίξουν και όσοι είναι υπέρ του ευρώ, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διαπραγματευτεί η χώρα μας" είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: "Αυτή είναι η ευκαιρία που μας δίνουν οι Ευρωεκλογές, να αναδειχθεί μια Ελλάδα περήφανη, με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, που μπορεί να λύσει τα προβλήματά της χωρίς τελεσίγραφα και εκβιασμούς».

Aναφερόμενος στο παράδειγμα της Ισλανδίας, πρόσθεσε: «Αξίζει να εμπνευστούμε από το παράδειγμα μιας μικρής χώρας, της Ιρλανδίας, που πριν από λίγα χρόνια, παρά τις αφόρητες πιέσεις της ΕΕ, προχώρησε σε δημοψήφισμα και με ποσοστό 97% αρνήθηκε να αναλάβει το Δημόσιο τα διεθνή χρέη του τραπεζικού τομέα. Μια απόφαση που σήμερα όλοι αναγκάστηκαν να σεβαστούν. Με τον ίδιο τρόπο εμείς σήμερα πρέπει να πούμε θαρραλέα και με αυτοπεποίθηση όχι στο χρέος, όχι στο ευρώ, όχι στην φτώχεια και στην ανεργία. Μπορούμε να ξαναστήσουμε στα πόδια την πατρίδα και το λαό μας».

olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου