Ο Άκης συνδυάζει τον πολυαγαπημένο σολομό με σπανάκι και ντοματίνια και αφού τον σοτάρει τον σερβίρει ζεστό, δίπλα στα δροσιστικά συνοδευτικά για έναν γευστικό συνδυασμό.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε λωρίδες
- 200 γρ ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κιλό σολομό φιλέτο
- 1-2 κ.γ μέλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- λίγα φουντούκια σπασμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη βάση ενός μεγάλου τηγανιού.
- Σοτάρουμε λίγο λίγο το σπανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Στο τέλος θα προσθέσουμε για να σοταριστούν και τα ντοματάκια.
- Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και ξεκινάμε με τον σολομό.
- Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το σολομό.
- Ξεκινάμε να σοτάρουμε το σολομό από τη μεριά της πέτσας και όταν πάρει καλό χρώμα και γίνει τραγανή γυρνάμε από την άλλη μεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
- Σβήνουμε με λίγο λεμόνι και μια ιδέα μέλι
- Σε ένα πιάτο βάζουμε τα λαχανικά μας ανακατεμένα με λίγο αλατοπίπερο. Πάνω τους βάζουμε το σολομό και σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγα σπασμένα φουντούκια από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου