Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Σολομός με σπανάκι και ντοματίνια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο Άκης συνδυάζει τον πολυαγαπημένο σολομό με σπανάκι και ντοματίνια και αφού τον σοτάρει τον σερβίρει ζεστό, δίπλα στα δροσιστικά συνοδευτικά για έναν γευστικό συνδυασμό.

ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • 200 γρ ντοματίνια πλυμένα και κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κιλό σολομό φιλέτο
  • 1-2 κ.γ μέλι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγα φουντούκια σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη βάση ενός μεγάλου τηγανιού.
  2. Σοτάρουμε λίγο λίγο το σπανάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  3. Στο τέλος θα προσθέσουμε για να σοταριστούν και τα ντοματάκια.
  4. Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και ξεκινάμε με τον σολομό.
  5. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το σολομό.
  6. Ξεκινάμε να σοτάρουμε το σολομό από τη μεριά της πέτσας και όταν πάρει καλό χρώμα και γίνει τραγανή γυρνάμε από την άλλη μεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
  7. Σβήνουμε με λίγο λεμόνι και μια ιδέα μέλι
  8. Σε ένα πιάτο βάζουμε τα λαχανικά μας ανακατεμένα με λίγο αλατοπίπερο. Πάνω τους βάζουμε το σολομό και σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγα σπασμένα φουντούκια από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου