Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Η Χρυσή Αυγή σαν μια τεράστια γκέι παρτούζα

Tι σχέση έχει η πολιτική με το σεξ και το σεξ με το φόβο;

Πώς μπορείς να κάνεις το ....


πληκτρολόγιο σου εργαλείο ερωτικής τρομοκρατίας;

Πόσοι γκέι νεο-ναζί πορνοστάρ κάνουν πασαρέλα στη γειτονιά, στο πάρκο και στο timeline σου; Το Homonazi Effect τοποθετεί όλες τις παραπάνω ερωτήσεις μέσα σε ένα βίντεο-χορογραφημένο διάλογο με το ψηφιακό προσωπείο ενός γκέι νεο-ναζιστή.

 Θα παρουσιαστεί στην Αθήνα (στο Εμπρός) στις 11 Μαίου και έμαθα μερικά πράγματα γι' αυτό: Η διήγηση του παρουσιάζει την Χρυσή Αυγή σαν μια τεράστια γκέι παρτούζα. Ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος μετατρέπει την μαρτυρία σε perfomance-show – ερμηνεύοντας σωματικά και ενδυματολογικά -- όλες τις διαταραγμένες περόνες που κατοικούν στο πειραγμένο σύμπαν του αφηγητή.

 Η Calypso Larah μοντάρει, οπτικοποιεί και ανατινάζει το υλικό – παράγοντας μια φρενήρη αλυσίδα από σεκάνς, λούπες και gags. Το αποτέλεσμα είναι μια troll art attack – μια διαταραγμένη ξενάγηση στην σεξουαλική και φασιστική γεωγραφία στην Αθήνα της κρίσης.

 Το ψωνιστήρι στα πάρκα αναμιγνύεται με τη σημειολογική ανάλυση της καφρίλας – το διαδίκτυο μεταμορφώνεται σε μια αρένα πορνογραφικής βίας και φαντασιακού εξτρεμισμού – και τα όρια ανάμεσα στο drag-show, τη διάλεξη και το ντοκιμαντέρ καταρρέουν.

Το βίντεο συντονίζεται με τον τον ψηφιακό πανζουρλισμό εντυπώσεων, πληροφορίας και πάθους των χρόνων της κρίσης. Το μίξερ του ύφους συμπυκνώνει το attitude των άστεγων και αταξινόμητων φωνών που βρίσκουν στο κυβερνοχώρο ένα καταφύγιου πειραματισμού – μια συναισθητική αλάνα για να παίζουν με την εικόνα, τον ήχο, τη λογοτεχνία, το σεξ, τα κόμιξ, το σινεμά, την ονειροπόληση και τη φάρσα.

Πνιγμένο μέσα σε μια υστερική camp φωνή – το voice-over αναπαράγει, περιγελά και ψυχεδελικοποιεί την παρωχημένη αντίληψη για τον 'γκέι' πολιτισμό και τον ακαδημαισμό της queer art theory.

Πάνω απ' όλα το Ηomo-nazi effect αγκαλιάζει την αισθητική της τρολιάς σαν μια νέα ποπ-αρτ των προαστίων: μια νεο-ρομαντική γιορτή παράνοιας και καύλας για την εποχή του φόβου.

 Κάμερα: Ηοward Walmsley, Γρηγόρης Παπαθανασίου Ήχος: jex hawksley Ενδυματολογική Επιμέλεια: Νίκη Παπαδόπουλου 11 του Μάη, Εμπρός 21:00, Αθήνα 30 του Μάη, University of Sussex, Brighton


 Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου