Τα φαγητά με λουκάνικο είναι από τις πιο χαρακτηριστικές καλοκαιρινές συνταγές. Τα λουκάνικα είναι συνδεδεμένα με χωριό, πήλινο πιάτο, ψησταριές, πανηγύρια γλέντια.
Αν τους βάλεις και λαχανικά από πάνω, όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια τότε δεν θα αντισταθείς.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε σε ταψί όλα τα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Στην 1 ώρα περίπου προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.
Αν τους βάλεις και λαχανικά από πάνω, όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια τότε δεν θα αντισταθείς.
ΥΛΙΚΑ
- 2 λουκάνικα Τρικάλων (ανάλογα το μέγεθος) κομμένα σε ροδέλες
- 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
- 4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 2 κρεμμύδια σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 ντομάτες κομμένες κονκασέ
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη ή 1 κ.σ. κοφτή αποξηραμένη ρίγανη
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC στον αέρα. Βάζουμε σε ταψί όλα τα υλικά εκτός από τα λουκάνικα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο φούρνο. Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Στην 1 ώρα περίπου προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου