Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Σταθακόπουλος Πέτρος: «Κούρασε και κουράστηκε…»

Πολύ μου αρέσει να περπατάω στο δρόμο και να βλέπω ωραίες φυσιογνωμίες, ευχάριστους ανθρώπους, χαμογελαστά πρόσωπα. Όμως στην πόλη της Κατερίνης τούτο...
φαντάζει ολίγον δύσκολο και πολύ έξω από το κλίμα της εποχής.

Η περιήγηση μου στο κέντρο της πόλης, άλλα και στα περίχωρα με αφορμή την υποψηφιότητα μου ως Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νίκου Μακρίδη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Κατερίνη» σαν εικόνα δεν με ικανοποίησε καθόλου και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατό κάποιοι να υπεραμύνονται της άποψης πως έγινε κάτι καλό.




ΟΧΙ φίλοι μου, δεν έγινε τίποτα καλό! Πρέπει να το εμπεδώσουμε αυτό πολύ καλά. Οι άνθρωποι με κοντή μνήμη δεν έχουν κανένα προορισμό από το απλά να αναπνέουν. Δεν μας τιμά να ξεχνάμε, να ονειροβατούμε, να μην παρατηρούμε και να μην ξέρουμε.




Συνθήματα όπως: «ΚΟΥΡΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ»(δημοτικές εκλογές 2006. Σύνθημα Χιονίδη κατά Αμοιρίδη), «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑΖΙ» είναι πιασάρικα και ακούγονται όμορφα σε ώτα μη σκεπτόμενα που δεν λογαριάζουν όλες τις παραμέτρους. Τελικά το ποιος και πότε κουράζεται και αν κουράζεται το κρίνουν οι δημότες.




Οι άρχοντες ποτέ δεν άκουσαν και ούτε τώρα θα ακούσουν. Επιλέγουν ένα πλήρες μοναχικό δρόμο, διαμετρικά αντίθετο από εκείνο που πορεύεται ο πολίτης, σκληρό και φορτωμένο από τα ουσιαστικά και καθημερινά του προβλήματά επιβίωσης. Επιλέγουν να είναι μακριά από το καθημερινά ουσιώδη προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη. Και δυστυχώς, τα γνωρίζουν και τα ξέρουν απλά εθελοτυφλούν. Τα μεγάλα και ακριβά έργα, καλά είναι, αλλά πρώτα να κοιτάμε και τα μικρά και καθημερινά που δεν χρειάζονται εκατομμύρια, αλλά μια στάλα μυαλό σε λειτουργία και όχι σε χειμέρια νάρκη.




Η ποιότητα της ζωής των δημοτών που και αυτό είναι δείγμα πολιτισμού και μάλιστα ύψιστο προέχει πριν από όλα.




Άρχοντες που επέλεξαν να είναι με τους απρόσωπους συνεργάτες τους, που τους κολακεύουν και τους λένε μόνο καλά πράγματα και δεν είναι δίπλα στα παράπονα και τις ανησυχίες των δημοτών, μάλλον απέτυχαν στο έργο που επαγγέλλονταν πριν τέσσερα χρόνια. Άρχοντες που επιτρέπουν να τους κατηγορούν στα καφενεία, στις γειτονιές, στους δρόμους για στασιμότητα και ολιγωρίες σιωπούν και τα ανέχονται, μάλλον παρέκκλιναν της αποστολής τους. Κουράστηκαν, μπορεί και να κούρασαν.




Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ…! Οι σοφοί άνδρες που επενδύουν και λίγο στην υστεροφημία τους διαφαίνονται και από τον τρόπο που δέχονται την ήττα όχι μόνο τη νίκη, αρκεί να το αντιληφθούν έγκαιρα.





Αν η πόλη μας, η Κατερίνη, αλλάξει τακτικές και νοοτροπία και θελήσει να κάνει την ανατροπή και το βήμα μπροστά, πάει καλά, αν όχι, αλίμονο μας!



Πέτρος Σταθακόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
στον συνδυασμό
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την Κατερίνη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου