Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Σωπάστε, γιατί θα το πληρώσετε

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Εάν μιλήσεις εσύ ή κάποιος άλλος για όσα έγιναν με το γιο σου, να ξέρεις ότι την επόμενη φορά θα βρεθεί στο αυτοκίνητό του πραγματική ηρωίνη και δεν θα τον ξαναδείς όσο ζεις, γιατί θα... είναι συνέχεια στη φυλακή».

Αυτή η φράση φέρεται να είναι το «όπλο» κάποιων στην περιοχής της Λαμίας για τη φοβερή υπόθεση που αποκάλυψε χθες η «Κ.Ε.».

Σπεύδουμε ευθύς εξ αρχής να σημειώσουμε πως σε επικοινωνία που είχαμε θεσμικά (θα αναφερθούμε στη συνέχεια) με τους αρμόδιους πολιτικούς και φυσικούς ηγήτορες της Αστυνομίας πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα γίνει σοβαρή και σε βάθος έρευνα.

Το κομβικό σημείο που έχει φέρει πανικό στους εμπλεκομένους είναι η γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους 15 ημέρες μετά τη σύλληψη του 25άχρονου χρήστη χασίς με τη νοητική υστέρηση. Ο νεαρός συνελήφθη στις 22 Μάη 2012 και με τη συνδρομή σκύλου, που υποτίθεται πως μύρισε ηρωίνη, αφού ΜΟΝΟ για ηρωίνη και όχι για ΚΑΦΕΪΝΗ-ΠΑΡΑΚΕΤΑΜΟΛΗ είναι εκπαιδευμένος. Στις 6 Ιούνη το Γενικό Χημείο του Κράτους, αφού εξέτασε τα δείγματα και από τις ΠΕΝΤΕ συσκευασίες του μισού κιλού και κάτι, γνωμάτευσε ότι είναι καφεΐνη και παρακεταμόλη.

Μετά 12 ημέρες ο ανακριτής διέταξε να αποφυλακισθεί από τις φυλακές Λάρισας ο νεαρός, που είχε ΑΡΝΗΘΕΙ ευθύς εξ αρχής κάθε σχέση με το «φορτίο». Ο δικαστικός λειτουργός υιοθέτησε πλήρως (δεν μπορούσε φυσικά να κάνει οτιδήποτε διαφορετικό) τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους. Και όμως η υπόθεση δεν σταμάτησε εκεί, όπως θα έπρεπε για κάθε καλόπιστο και παραπλανημένο...

Τρεις μήνες μετά, το Αρχηγείο της Αστυνομίας, παραπλανημένο προφανώς από τις υπηρεσίες της Λαμίας, απένειμε επαίνους, πολύτιμους για τις προαγωγές σε όσους έλαβαν μέρος στη σύλληψη, η οποία είχε ανακοινωθεί και με φωτογραφίες και τυμπανοκρουσίες στον Τύπο.

Και ένα χρόνο αργότερα, προς γενική κατάπληξη, η Δικαιοσύνη παραπέμπει στο ακροατήριο για κακούργημα εμπορίας ναρκωτικών το νεαρό.

Δύο τινά συμβαίνουν:

* Είτε το Γενικό Χημείο του Κράτους έχει ανακαλέσει τη γνωμάτευση και με νεότερη βεβαιώνει ότι βρήκε ναρκωτικά.

* Είτε κάποιοι επιδιώκουν να «πέσει» στα μαλακά και μακριά από τα μάτια των ΜΜΕ η εγκληματική υπόθεση.Να αθωωθεί ο νεαρός με τη γνωμάτευση του Γενικού Χημείου του Κράτους και να μην πάρει «μυρωδιά» το Αρχηγείο της Αστυνομίας και ο υπουργός Δημ.Τάξης, με το γενικό γραμματέα κ.λπ. Ετσι και οι έπαινοι για προαγωγή θα μείνουν και ο έμπορος ναρκωτικών που ελευθερώθηκε με το δήθεν «κάρφωμα» του νεαρού να απολαμβάνει το «ευεργέτημα».

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το Γενικό Χημείο του Κράτους δεν άλλαξε τη γνωμάτευση και ο καφές με την παρακεταμόλη παραμένουν καφές και παρακεταμόλη. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Αλ. Διακόπουλο, εκπρόσωπο Τύπου του υπουργού Δημ. Τάξης Νίκου Δένδια και μας είπε ότι ο υπουργός θα ενημερωθεί ιεραρχικά και ανάλογα θα τοποθετηθεί.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημ. Τσακνάκης, αξιωματικός με λαμπρό όνομα όλα τα χρόνια στην Αστυνομία, μας είπε ότι κινήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας της υπόθεσης και ανάλογα με το αποτέλεσμα της έρευνας θα πράξει το Αρχηγείο. Στην υπόθεση θα αναμειχθεί κατά καθήκον και η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, όπως μας είπε ο διευθυντής της Παναγιώτης Στάθης.

Πλέον τούτων είχαμε εκτεταμένη συζήτηση με τον πατέρα και τη μητέρα του τραγικού παιδιού-θύματος. Πριν δημοσιοποιήσουμε το περιεχόμενο περιμένουμε τις ενέργειες της Αστυνομίας...




enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου