Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

«Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» ήταν ο τίτλος της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό – Μεταίχμιο» το απόγευμα της Κυριακής 6 Απριλίου.

Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους... μαθητές και των τριών τάξεων του Λυκείου και τους γονείς τους, που παραβρέθηκαν προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν στον επαγγελματικό προσανατολισμό και την μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.



Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Employ» και με βασικό ομιλητή τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας Κωνσταντίνο Κότιο. Μεταξύ των βασικών ζητημάτων που αναλύθηκαν ήταν το Σχέδιο «Αθηνά» και οι αλλαγές που σχετίζονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, οι ειδικές κατηγορίες και οι μετεγγραφές, οι προοπτικές των επαγγελμάτων και τα επαγγελματικά δικαιώματα.



Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ιδιοκτήτες του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό – Μεταίχμιο» Αλέκος Κακαγιάννης, Πέτρος Κουντούρης και Γιώργος Μαρνέρης, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής πραγματικότητας, πήραν την πρωτοβουλία για ενημέρωση μαθητών και γονέων.



Όπως ανέφερε στο «Ο.Β.» ο διευθυντής κ. Μαρνέρης, βασική αρχή του Φροντιστηρίου «Μεθοδικό – Μεταίχμιο» είναι ότι η προσφορά ξεπερνά τα στενά όρια της τάξης και της μόρφωσης. «Πρέπει να βοηθήσουμε και τα παιδιά και τους γονείς για τις επιλογές τους όσον αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό, γι’ αυτό και πραγματοποιούμε αυτή την εκδήλωση». Ο κ. Μαρνέρης αναφέρθηκε και στο Νέο Λύκειο σημειώνοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν πάρα πολύ για την Α΄ Λυκείου. «Υπάρχουν πλέον τελείως διαφορετικά πεδία και επιλογές για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου. Η Β΄ και η Γ΄ Λυκείου παραμένουν στα ίδια επίπεδα, υπάρχουν όμως πολλές αλλαγές αναφορικά στο μηχανογραφικό, τις σχολές και τις ειδικές κατηγορίες, για τις οποίες πρέπει επίσης να ενημερωθούν οι μαθητές».



Σχολιάζοντας τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τα παιδιά τις αλλαγές, ο κ. Μαρνέρης επισήμανε ότι είναι «πελαγωμένοι», γεγονός για το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη και το Υπουργείο Παιδείας, που είτε λόγο παραλείψεων είτε σκόπιμα αφήνει «θολό» το τοπίο δημιουργώντας σύγχυση και προβλήματα. Τέλος, τόνισε πως παρόμοιες ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.



olympiobima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου